Падащо Меню
А вие миете ли купите на своето куче ?
Международната организация за подобряване на хигиената твърди, че купичките за храна и вода на домашните ни любимци са на 4-то място в списъка на най-мръсните неща в къщата!
За съжаление, повечето собственици рядко мият купичките на своите кучета и котки.
Непочистените купички могат да бъдат място за размножаване на опасни бактерии и гъбички. Ето защо трябва да се измиват ежедневно (с топла вода и нетоксични препарати или в съдомиялна машина). Трябва да се мият както отвътре, така и отвън, понеже някои любимци ги облизват напълно. Веднага след всяко хранене!
Много животни отказват да пият от мръсни купи, така те търсят други източници на вода като например, тоалетната чиния, ваната, пода в банята. Забележите ли такова поведение, то надали се дължи на инат. Просто кучето няма друг избор! Обърнете сериозно внимание на хигиената на приборите му за ядене/пиене.

Какви купи да изберем?


Изхвърлете пластмасовите чинии! Според международните изследвания, повечето пластмасови купи съдържат канцерогенът бисфенол А (ВРА), който влиза в контакт с храна и вода. Някои купи дори съдържат олово. Пластмасата лесно попива миризми и лесно се надрасква. И драскотините бързо се пълнят с бактерии, които не могат да бъдат премахнати дори при измиване!!!
По-добре заложете на стъклените изделия или такива от неръждаема стомана. Може да използвате и керамични с покритие, подходящо за съхраняване на хранителни продукти. Не използвайте купи с вдлъбнатини, пукнатини и драскотини: всички тези кътчета са рай за микробите.

Отнасяйте се отговорно към хигиената на любимеца ви във всичките ѝ аспекти.
Чистотата е гаранция за здраве!

Свържи се с нас сега:
Close
Messenger
Mail
Phone
Made on
Tilda