Падащо Меню
На почивка с куче
Къде, кога, как ?
Щом четеш това значи :
1. ти се ходи някъде
2. ИМАШ КУЧЕ ❤

Има обаче някои неща, които е добре да знаеш преди с четирикракия ти приятел да потеглите на път ...
Какво
му трябва на кучето, за да пътува с теб ?
 • Храна
  Ти знаеш по колко грама храна яде на ден, както и колко дълго ще останете на новото място. Застраховай се и му вземи за 1-2 дни в повече. Всичко се случва на път :)
 • Легло/постелка
  Едрите породи обикновено нямат нужда от легла, но дребосъците имат нужда да усетят нещо познато в новата среда. По-долу може да разгледате нашите трансформиращи се преносими къщички. Сгъват се лесно и тежат по-малко от килограм.
 • Купичките му
  То си е свикнало с тях, а и това е удобство за теб, вместо да се чудиш в какво да му сипеш храната.
 • Хигиенни продукти
  Козметиката му - особено ако сте на морето. Къпането с шампоан е задължително след мокрене със солена вода. Четка, гребен, кърпа, в зависимост от породата.
 • Преносимо шише за вода
  Поздравления на хората, които са го измислили! По-долу можеш да видиш и нашите бутилки, с които кучето ти ще има прясна вода където и да сте.
 • Паспорт
  Винаги го носете със себе си. На граничните пунктове следят за коректно поставени ваксини (особено тази за бяс). В страните от ЕС нещата са малко по-свободни и е възможно да преминете без да проверят кучето, но в останалите - проверката е на 100%.
Как да избереш
подходящо място ?
 • 1
  Вземи предвид големината и възрастта на кучето си
  Кученца, които нямат 3 ваксини и навършени 3 месеца и половина, не е добре да ходят на почивки и да бъдат събирани с други кучета и хора. Просто, защото нямат изграден имунитет и всяко ново събитие е стрес, който атакува имунната система.
  Относно големината - кученцата от дребните породи не са толкова издръжливи когато говорим за преходи в планината и посещение на Седемте Рилски езера, например. И обратно - едрите породи пък не се чувстват толкова добре в някои курорти с много хора. Те биха предпочели по-диви места, на които ще имат място да тичат на воля и да трошат пръчки :)
  Разбира се, всяко куче има своята индивидуалност и е добре да се съобразим с нея. Та нали искаме преживяването да е приятно и за него, и за нас ?!
 • 2
  Избери хотел/вила/къща, които са pet-friendly и допускат кучета
  Никога, ама никога не отивай с кучето си на място, което не си проучил и което не си предупредил за кучето си. В противен случай рискуваш да бъдеш изгонен и резервацията ти да отпадне, а парите ти да бъдат на вятъра. Винаги проверявай мястото за настаняване. Най-добият вариант е да им пишеш мейл със запитване. Искай да ти отговорят в писмен вариант дали допускат кучета, дали има някаква допълнителна такса за това и въобще какви са изискванията им. Така ще имаш черно на бяло техния отговор и ако се случи някакво объркване на място, ще можеш да реагираш адекватно.
  Никога не лъжи за размера на животното и за породата. Хората, които са приветливи хотелиери и ресторантьори, ще те пуснат с Питбула ти, без предразсъдъци! Не се чувствай виновен за това, че имаш куче и искаш да го вземеш на почивката си ! Ти не си престъпник, а един отговорен стопанин. Благодарение на нас, кучкарите, все повече места за настаняване допускат и кучета и стават все по-толерантни в това отношение. :) Промяната сме ние !
 • 3
  Нашите предложения :
  Влез в нашата Facebook група "На почивка с куче" и открий всички места, които да посетите заедно, без някой да ви прави забележки или упреква.
  Нека я препълним с преживявания!
Открий всички
Интересни продукти
за пътуване с твоето куче
Върни се към останалите продукти
Бяхме ли ти полезни ?
НЕ
Абе, става!
ДА